Yvonne Looijschelder

Yvonne Looijschelder is psychosociaal therapeut en is gespecialiseerd in Mindfulness, ACT & Compassie. Naast haar privépraktijk, werkt ze ook samen met de psychosociale praktijk voor mens, arbeid & gezondheid Osmosa in Gennep en verzorgt daar naast individuele begeleiding ook de cursus Mindfulness, ACT & Compassie.

Yvonne:

Jezelf doorlopend blijven ontwikkelen is voor iedereen van belang. Pas als iemand zich dat bewust is, zal hij verantwoordelijkheid nemen voor zijn eigen ontwikkeling en vervolgens zijn eigen keuzes maken. Dat proces, daar help ik mensen graag bij.

Yvonne-Klein-8


‘Niets is zo bemoedigend
Als het onmiskenbaar vermogen van mensen
Om hun leven meer inhoud te geven
Door met hart en ziel daarnaar te streven.’

– Henry David Thoreau


Yvonne in een aantal kernwoorden:

Yvonne-Looijschelder-eigenschappen


Yvonne helpt haar cliënten en cursusdeelnemers zich bewust te worden van hun eigen mogelijkheden, zicht te krijgen op hun kwaliteiten, gemotiveerd en geïnspireerd te worden, (meer) plezier te krijgen in hun werk, in beweging te komen zodat hun eigenheid wordt geraakt, hun visie en hun houding te veranderen.

Goede communicatie is het halve werk

Yvonne is in staat om informatie helder, concreet en ‘to the point’ over te brengen op de deelnemers. Dit geldt zowel voor het overbrengen van theoretische en methodische kennis als voor het geven van feedback op hun gedrag en hun handelen. Zo bereikt ze dat de cursisten en cliënten niet alleen snel begrijpen wat ze bedoelt, maar ze worden zich bovendien bewust van hun eigen mogelijkheden én onmogelijkheden.

Je bent goed zoals je bent

Dit is haar uitgangspunt als mens en als therapeut. Ze staat zodoende open voor andere mensen, andere ideeën, andere opvattingen en andere meningen. Aandachtig luisteren naar de ander is hierbij essentieel. Ze handelt als therapeut niet alleen zelf zo, ze is ook in staat om deelnemers op deze manier te laten denken en handelen. Zo bereikt ze dat er een veilige sfeer ontstaat en dat cliënten zich bewust worden van nieuwe mogelijkheden voor zichzelf.

Eigen keuzes maken

Door haar empathische, gidsende en ondersteunende houding is ze in staat een cliënt handvatten te bieden, waarmee hij of zij eigen keuzes kan maken die uiteindelijk leiden tot een grotere balans in het leven.

mindfulness-arnhem

 

In grote lijnen is haar eigen ontwikkeling als volgt verlopen: receptioniste, moeder, vertegenwoordiger, administratief medewerker, maatschappelijk werker, trainer/coach en psychosociaal therapeut. Hierbij heeft zij gaandeweg haar waarden ontdekt en is door haar eigen weg te volgen uitgekomen waar ze nu staat. Op een plek waarbij ze anderen helpt hun eigen weg te vinden.

Interesse in een vrijblijvend kennismakingsgesprek van een half uur? Vul dan het invulformulier in op de contact pagina.

Yvonne-Looijschelder-psychosociaal-therapeut