Eigenlijk heeft altijd gelijk

EIGENLIJK

Ik neem ontslag

Van wie ik was.
Van wie ik niet meer wil zijn,
Van te eng en te klein,
Van beperkende gedachten,
Van op de juiste momenten wachten,
En wachten.

Ik neem ontslag

Van wat anderen van mij verwachten,
Of nee, van wat ik verwacht wat zij wel niet misschien van mij…

Vanaf nu ga ik luisteren naar “eigenlijk”.
Want elke zin, die begint met “eigenlijk” bevat dat waar het over moet gaan.
Eigenlijk wil ik naar de maan.
Eigenlijk wil ik plezier hebben in mijn werk.
Eigenlijk vind ik dat we moeten luisteren naar elkaar.
Het is raar maar waar; eigenlijk heeft altijd gelijk.

Kim Triescheijn

Benjamin Constant - Contemplation

Benjamin Constant – Contemplation

Dit gedicht legt op een prachtige manier de vinger op de zere plek. ‘Eigenlijk zou ik dit, of eigenlijk zou ik dat wel willen doen, maar…’ We hebben deze gedachtes allemaal. Wat we vervolgens met deze gedachtes doen, is aan ons. Dat we de vrijheid hebben om te kiezen waar we onze energie in steken – in dat wat we eigenlijk het belangrijkst vinden, of niet – leidt al tot veel meer ruimte in ons leven.

Dit soort inzichten verkrijg je door middel van de cursus ACT, Mindfulness en Compassie die Yvonne Looijschelder aanbiedt. Je leven zou ineens een hele andere richting op kunnen gaan. In de richting van dat wat jij eigenlijk écht wilt.

Tekst: Sophie Kruijsdijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.